Fire ETS
 
Trainingen voor Brandweer & BHV

 

 

Aanbevelingen

Dick Kers
26-10-20 09:24:02
BV Gemeenschappelijke Kernenergiecentrale Nederland, Dodewaard.

In oktober 2020 heeft Ruud van Hattum van Fire-ETS met veel enthousiasme en gedrevenheid drie van onze medewerkers een cursus Ademlucht gegeven.
Hierbij werd naast de theorie, veel aandacht aan de praktijk van het gebruik van ademluchtbescherming besteed. Op een oefenlocatie werden een aantal realistische scenario's geoefend. Ruud was hierbij steeds coachend aanwezig, en leerde onze medewerkers de diverse fijne kneepjes van het werken met ademlucht.
Dit alles leidde ertoe dat alle drie de medewerkers op 23 oktober met succes het examen doorliepen. .
Marcel Jonkman
20-02-20 18:45:33
In 2019 heeft Jeugdbrandweer Nederland JBNL het bedrijf Fire-ets ingehuurd om te helpen ondersteunen bij het maken van een onderwijsproduct om de theorie-lessen voor de jeugdbrandweerleden te helpen ondersteunen.

Ruud van Hattum heeft hiervoor samen met de Spelmaker BV en JBNL een bordspel ontwikkeld. Het spel met de naam incidentmeester is een kruising tussen een soort mens-erger-je-niet en monopolie. De jeugdleden moeten dobbelen en kaarten trekken met brandweerkundige vragen die ze moeten beantwoorden om zo door het spel te gaan. Zo stimuleren we via een actieve werkvorm het leren van de jeugd.

Ruud heeft het ontwikkelproces ondersteund en versterkt met zijn kennis als brandweer-docent en als brandweerman. Al zijn specialismen hebben ons geholpen om van dit product een succes te maken.

Deze opdracht was een vervolg op eerdere klussen waarbij Ruud lesmateriaal in de vorm sheets en andere content heeft gemaakt voor in de Elektronische Leer Omgeving (ELO) van de (jeugd-)brandweer. Ook dat waren keurige producten die op tijd werden afgeleverd.

Het is altijd fijn om met Ruud samen te werken. Humor, passie voor het brandweervak en enthousiasme zijn kenmerkend en helpen samen tot creatieve oplossingen te komen.

Als voorzitter van Jeugdbrandweer Nederland laat ik graag een positieve aanbeveling achter voor Fire-ets.nl. In de toekomst sluit ik niet uit dat we Ruud nog vaker in zullen inzetten voor ‘The next generation fire fighters’. Daarmee bepaald Ruud indirect het kennisniveau van de jeugdbrandweer. Dat is belangrijk voor de brandweerkorpsen waar die jeugdleden in de toekomst komen te werken en het veiliger maken van de samenleving door de jeugdleden ook als ze niet doorstromen. Wacht maar tot ze groot zijn!
Ad van Wingerden
18-11-19 08:56:32
De vrijwillige brandweerkorpsen Asperen en Herwijnen van de gemeente West Betuwe zijn blijvend op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
Hiervoor waren de ondernemers rondom beide kazernes uitgenodigd voor een informatie avond over het werk van de brandweer.
In een boeiende en pakkende storytelling werden de ondernemers door Fire Ets (Ruud) meegenomen in het werk van de brandweer, van het verre verleden naar de toekomst. Het belang van voldoende vrijwilligers en de rol van ondernemers hierin werd op een ludieke maar ook serieuze wijze in beeld gebracht.
Dat het verhaal van Ruud indruk had gemaakt op de ondernemers bleek uit de vele positieve reacties aan het einde van de avond en de toezegging aan de korpsvertegenwoordigers dat men in het bedrijf ging kijken naar geschikte kandidaten om vrijwilliger te worden.
Ook voor werving van vrijwilligers is Fire Ets het juiste adres.
Geurts Conservenfabriek bv
12-11-19 09:39:51
Wij hebben Fire Ets leren kennen als een zeer deskundig bedrijf voor alle zaken die met brandbestrijding en hulpverlening te maken hebben.
Het zijn mensen uit de praktijk, hebben zeer veel kennis en kunnen deze ook juist toepassen.
Fire Ets heeft ons uitstekend geholpen met het updaten van ons Bedrijfsnoodplan. Ze hebben ons goed geadviseerd bij het nemen van maatregelen om de kans op brand te verkleinen.
Onlangs hebben ze (ook naar grote tevredenheid) een tweetal trainingen gegeven. De een was een voorlichting over ontruiming, de ander een training in reanimatie en brandbestrijding voor het gehele personeel.
Ze zijn dus echt van alle markten thuis!